Kurutlu Buğday Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurutlu Buğday ÇorbasıKurutlu Buğday Çorbası Tarifi - Kurutlu Buğday Çorbası Nasıl Yapılır - Kurutlu Buğday Çorbası Malzemeleri ![]() Malzemeler *1 su bardağı aşurelik buğday *2 su bardağı yoğun kıvamlı eritilmiş kurut veya süzme yoğurt *2 yemek kaşığı ghee yağı veya tereyağ *Etsuyu (kemik haşlama suyu) Yapılışı *Buğdayı akşamdan ıslatın ![]() *Ertesi gün kabaran buğdayları 2 kez yıkayın ve süzün ![]() *Buğdayı tencereye alın ve üzerini 3 parmak geçecek kadar etsuyu ilave ederek orta ısılı ateşte yumşayıncaya kadar pişirin (ben düdüklüde 20dk kaynattım,yumşacık oldu)*Kaynayan çorbanın suyundan 3 kepçe kuruta ilave ederek ılıştırın ![]() *Kurutu ve ghee yağını çorbaya ilave edin 10dk daha kaynatın
|
|
|
|