![]() |
Kurutlu Buğday Çorbası
Kurutlu Buğday Çorbası Tarifi - Kurutlu Buğday Çorbası Nasıl Yapılır - Kurutlu Buğday Çorbası Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler *1 su bardağı aşurelik buğday *2 su bardağı yoğun kıvamlı eritilmiş kurut veya süzme yoğurt *2 yemek kaşığı ghee yağı veya tereyağ *Etsuyu (kemik haşlama suyu) Yapılışı *Buğdayı akşamdan ıslatın. *Ertesi gün kabaran buğdayları 2 kez yıkayın ve süzün. *Buğdayı tencereye alın ve üzerini 3 parmak geçecek kadar etsuyu ilave ederek orta ısılı ateşte yumşayıncaya kadar pişirin. (ben düdüklüde 20dk. kaynattım,yumşacık oldu) *Kaynayan çorbanın suyundan 3 kepçe kuruta ilave ederek ılıştırın. *Kurutu ve ghee yağını çorbaya ilave edin 10dk. daha kaynatın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.