Terbiyeli Bakla Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Bakla ÇorbasıBakla Çorbası Hazırlanışı - Çoba Tarifleri - Terbiyeli Çorbalar 15-20 adet taze bakla 1 adet kuru soğan 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı un 1 adet limon 5 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz Soğan ince doğranır, baklanın kenarları alınır, bir kaç parçaya kesilir Bir tencereye aktarılır, üzerine 3 su bardağı su konur, yumuşayana kadar haşlanır Daha sonra blenderden geçirilir Tekrar tencereye aktarılır, yağ, tuz ve 4 su bardağı su katılır, bir taşım kaynatılır Diğer tarafta un, limon ve yumurta çırpılır kaynamakta olan çorbaya akıtılarak eklenir, bir tık daha pişirilir![]() |
|
|
|