![]() |
Terbiyeli Bakla Çorbası
Bakla Çorbası Hazırlanışı - Çoba Tarifleri - Terbiyeli Çorbalar
15-20 adet taze bakla 1 adet kuru soğan 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı un 1 adet limon 5 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz Soğan ince doğranır, baklanın kenarları alınır, bir kaç parçaya kesilir. Bir tencereye aktarılır, üzerine 3 su bardağı su konur, yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra blenderden geçirilir. Tekrar tencereye aktarılır, yağ, tuz ve 4 su bardağı su katılır, bir taşım kaynatılır. Diğer tarafta un, limon ve yumurta çırpılır. kaynamakta olan çorbaya akıtılarak eklenir, bir tık daha pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.