Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kişnişli Kesme Hamurlu Kış ÇorbasıKişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası Tarifi - Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası Yapılışı - Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası Malzemeler: 1 Su B Ispanaklı Kesme Hamur1 Su B Haşlanmış Nohut1 Su B Et SuyuSu Tuz Terbiyesi İçin: 1 Kase Yoğurt 1 Su B Su2 Çorba K Tepeleme UnYarım Limon Üzeri İçin: Tereyağı Kişniş Hazırlanışı: Tencereye sıcak su döküyouz Kesme hamur ve nohutu ekliyoruz Et suyunu katıyoruz Kapağını kapatıp pişiriyoruz Terbiyesi için, bir su bardağı suyu karıştırma kabına döküyoruz![]() Yoğurdu ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz Unu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz Yarım limonun suyunu sıkıyoruz Terbiyenin içine bir kepçe çorbanın suyundan katıp terbiyeyi ılıtıyoruz![]() Ilıyan terbiyeyi çorbaya döküp karıştırıyoruz Tuzunu ekleyip biraz daha pişiriyoruz Tereyağını eritiyoruz Çorbayı servis ederken üzerine erimiş tereyağı döküyoruz![]() Doğranmış kişnişi üzerine koyup servis ediyoruz
|
|
|
|