Kesme Aşı Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kesme Aşı ÇorbasıKesme Aşı Çorbası Tarifi - Kesme Aşı Çorbası Yapılışı - Kesme Aşı Çorbası Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kesme Aşı Çorbası Malzeme Listesi 1,5 Su B Un1 Yumurta 1 Su B Yeşil Mercimek1 Soğan 200 Gr Kıyma1 Tutam Maydanoz 1 Çorba K TereyağıTuz Su Hazırlanışı: Karıştırma kabına unu koyuyoruz Ortasını havuz şeklinde açıyoruz Yumurtayı kırıp ortasından yoğurmaya başlıyoruz Tuzunu da ilave edip,su ile birlikte sert bir hamur yoğuruyoruz![]() Hamurumuzu merdaneyle açıyoruz Hamuru kurumaya bırakıyoruz Kurutulan hamuru önce uzun şeritler halinde kesiyoruz Daha sonra bir araya getirip küçük kareler halinde kesiyoruz![]() Köftesi için: Kıymayı rendelenen soğan ve tuzla yoğurup minik köfteler yapıyoruz Köfteleri sıvı yağda kızartıyoruz Mercimekleri suda haşlıyoruz Haşlanan mercimeklerin üzerine kesme hamuru döküp karıştırıyoruz![]() Ocağın altını kısıp çorbamızı pişiriyoruz Kızartılan köfteleri de ilave ediyoruz Pişen çorbamızı servis tabağına alıp,servis ediyoruz
|
|
|
|