Kayıkta Kabak Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayıkta Kabak TatlısıKayıkta Kabak Tatlısı Tarifi - Kayıkta Kabak Tatlısı Yapılışı - Kayıkta Kabak Tatlısı Malzemeleri malzemeleri 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta akı 2 su bardağı un 1 çay bardağı pudraşeker 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz İç malzeme için 2 dilim balkabağı 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı su Yumurta akı ve yoğurdu çukur bir kapta mikserle çırpın Un, kabartma tozu ve pudraşekerini ilave edip yoğurun![]() Kayık şekilli küçük tart kalıplarını yağlayın Hazırladığınız hamuru merdaneyle açıp kalıpla kesin ve hamuru kalıbın içine yerleştirin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Soğumaya bırakın![]() Balkabağını kibrit çöpü şeklinde doğrayın Tencereye alıp üzerine şeker serpin ve suyu ilave edin Orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın![]() Pişen kabakları kayık şekilli tartların içine dekoratif şekilde yerleştirerek paylaştırın Üzerlerine ceviz serpin Servis yapın![]() |
|
|
|