Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamur, hazırlamak

Hamur Hazırlamak

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Hazırlamak



hamur mayalamak - mayalı hamur nasıl yapılır - mayalı hamurun püf noktası - hamur mayalamak için - mayalı hamur - hamur çeşitleri - hamur hazırlama metodlarıMayalı hamur yapımında en önemli unsur hamurun, pişmeden önce, yeterli derecede mayalanmış olması gerekir


Bu durumda mayanın yapısı, (kuru, yaş veya hazır) kalitesi ve miktarı çok önem taşımaktadır


Bir de mayalanma ortamının elverişli (30°C civarı) sıcaklıkta olmasıdır


Mayalı hamurlar, fırına verilmeden önce biçimlendirilmeli, ikinci bir defa kabarması için 10-15 dakika civarı bekletildikten sonra pişirilmelidir



Hamur işleri genel olarak iki metodla hazırlanır

a Yumuşak hamur hazırlama,

1 Yoğurt kıvamında olanlar: Bu gruba çarpılarak yapılan hamur çeşitleri girer Örneğin: Kek hamuru, revani hamuru vs

2 Yoğurt kıvamından biraz daha koyu olanlar: Bu grup hamurlar mayalandırılarak hazırlanırlar Örneğin: Lokma hamuru , baba tatlısı humuru vs gibi


b Sert hamurlar: Bu hamurlarda sertlik derecesi hamurun kullanıldığı yere göre değişir Sertlik derecesine göre bu gruptaki hamurlar 5 grupta toplanırlar

1 Ozleştirilerek yapılanlar: Bunların sertliği kulak memesinden oldukça serttir Örneğin : Erişte hamuru, su böreği hamuru vs gibi

2 Kıyılarak hazırlanan hamurlar: Bunların sertliği kulak memesi kadardır Örneğin: Sable hamuru, peynirli bisküvi hamuru vs gibi

3 Mayalandırarak yapılanlar: Bunların sertliği kulak memesinden biraz yumuşaktır Örneğin: pastalya böreği hamuru, cevizli ay hamuru vs gibi

4 Pişirilerek hazırlanan hamurlar: Bunlar ateş üzerinde yağla su kaynatılıp unu içine katılarak yapılırlar Sertlikleri kulak memesinden yumuşaktır Örneğin: Suale krem hamuru, hanım göbeği tatlısı hamuru vs gibi

5 Katmerli hamurlar: Bunlarda iyice ozleştirilerek hazırlanan hamurlardır Sertlikleri kulianıcağı yere göre değişir Örneğin: Yaprak hamuru, olarak hazırlanan da kulak memesi sertliği kullanılır Örneğin: Volovon, milföy, sariyer böreği


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.