Tavşan Halise |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavşan HaliseTavşan Halise Tarifi - Tavşan Halise Nasıl Yapılır - Tavşan Halise Malzemeleri -Tavşan Halise Yemeği Tarifi Tavşan Halise Malzemeler Döğme 500 gr ![]() Katı yağ 7 çorba kaşığı Su 14 su bardağı Tuz1 kg tavşan eti Hazırlanışı Döğmeyi yıkayıp süzdürün Bir tencerede suyu kaynatın Döğmeyi içine atın Köpüğünü alıp, ateşi kısarak iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin Pişen döğmenin tenceresine tavsan etini ekleyin Tuzunu ayarlayın Kapağını kapatıp, etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1-1,5 saat daha pişirin Yemeği ateşten alıp, biraz dinlenmeye bırakın Yağı tavada hafifçe kahverengileşinceye kadar kızdırıp, üzerine gezdirerek servis yapın![]() |
|
|
|