ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavşan Halise (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=174738)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:14 AM

Tavşan Halise
 
Tavşan Halise Tarifi - Tavşan Halise Nasıl Yapılır - Tavşan Halise Malzemeleri -Tavşan Halise Yemeği Tarifi



Tavşan Halise


Malzemeler


Döğme 500 gr.

Katı yağ 7 çorba kaşığı

Su 14 su bardağı

Tuz1 kg tavşan eti




Hazırlanışı



Döğmeyi yıkayıp süzdürün. Bir tencerede suyu kaynatın. Döğmeyi içine atın. Köpüğünü alıp, ateşi kısarak iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Pişen döğmenin tenceresine tavsan etini ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kapağını kapatıp, etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1-1,5 saat daha pişirin. Yemeği ateşten alıp, biraz dinlenmeye bırakın. Yağı tavada hafifçe kahverengileşinceye kadar kızdırıp, üzerine gezdirerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.