Enginarlı Patatesli Tavşan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarlı Patatesli TavşanEnginarlı Patatesli Tavşan Tarifi - Enginarlı Patatesli Tavşan Nasıl Yapılır - Enginarlı Patatesli Tavşan Malzemeleri Enginarlı Patatesli Tavşan Malzemeler Yarım kilo patates 1 soğan 15-20 adet kalamata zeytin 2 kalın dal taze biberiye haşlanmış tavuk eti marine edilmiş enginar kalbi tuz, karabiber, pulbiber 5 tatlı kaşığı zeytinyağı (veya daha fazla) Hazırlanışı İrice doğranmış patatesleri, halka halka kesilmiş soğan, tavuk eti, enginar, tuz, biber ve zeytinyağı ile harmanlayın Patatesleri tepsiye yayın, üzerine zeytinleri ve biberiye dallarını yerleştirin 200 C’de pişirin (Pişirme süresi patatesin durumuna göre değişir Önceden pişmiş patates kullanırsanız 20-25 dakika, çiğ patatesle başlarsanız bir saat civarında fırında tutmanız gerekebilir Eger zeytinler ve tavuklar kuruma belirtileri gösterirlerse tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatabilirsiniz) |
|
|
|