ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Enginarlı Patatesli Tavşan (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=174737)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:14 AM

Enginarlı Patatesli Tavşan
 
Enginarlı Patatesli Tavşan Tarifi - Enginarlı Patatesli Tavşan Nasıl Yapılır - Enginarlı Patatesli Tavşan Malzemeleri



Enginarlı Patatesli Tavşan


Malzemeler


Yarım kilo patates

1 soğan

15-20 adet kalamata zeytin

2 kalın dal taze biberiye

haşlanmış tavuk eti

marine edilmiş enginar kalbi

tuz, karabiber, pulbiber

5 tatlı kaşığı zeytinyağı (veya daha fazla)





Hazırlanışı


İrice doğranmış patatesleri, halka halka kesilmiş soğan, tavuk eti, enginar, tuz, biber ve zeytinyağı ile harmanlayın.Patatesleri tepsiye yayın, üzerine zeytinleri ve biberiye dallarını yerleştirin.200 C’de pişirin. (Pişirme süresi patatesin durumuna göre değişir. Önceden pişmiş patates kullanırsanız 20-25 dakika, çiğ patatesle başlarsanız bir saat civarında fırında tutmanız gerekebilir. Eger zeytinler ve tavuklar kuruma belirtileri gösterirlerse tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatabilirsiniz)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.