Köfteli Çorba |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köfteli Çorbaçorba çeşitleri - kış çorbaları - çorba tarifleri - köfteli çorba nasıl yapılır Köfteli çorba malzemeleri 300 gr az yağlı dana kıyma Yarım su bardağı ince bulgur 2 yemek kaşığı baldo pirinç Yarım su bardağı nohut Yarım demet maydanoz 4 çay kaşığı kuru reyhan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 soğan 1 patates 1 havuç 8 su bardağı et suyu veya tavuk suyu 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı Sosu için 2 su bardağı yoğurt 1 yumurta 1 yemek kaşığı un 1 limonun suyu Üzeri için Tereyağı nane kırmızı pul biber Köfteli çorba hazırlanışı Pirinç ile bulguru bol suyla yıkayıp süzün ![]() Nohudu haşlayın Soğanı rendeleyip suyunu sıkın Maydanozu ince kıyın Havuç ve patatesi küp doğrayın Kıyma, pirinç, bulgur, reyhan, kırmızı pul biber, tuz, soğan ve maydanozu derin bir kapta yoğurup beklemeye alın ![]() Fırın tepsisine un serpin Hazırladığınız harçtan küçük köfteler hazırlayıp tepsiye yerleştirin Havuçları tencerede ayçiçeği yağı ile soteleyin 8 bardak suyu ilave edip kaynamaya bırakın Kaynamaya başlayınca patateslerle köfteleri ekleyin Nohudu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın Sosu için, yoğurt, yumurta, un ve limon suyunu çırpın Kaynayan çorbanın suyundan bir kaşık ilave edip ılık sos haline getirin Çorbayı sürekli karıştırarak sosu ilave edin Beş dakika pişirip üzerine nane ve biberli yağ gezdirerek sıcak servis yapın ![]() |
|
|
|