![]() |
Biberli Hamur Kızartması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberli Hamur KızartmasıBiberli Hamur Kızartması Tarifi - Biberli Hamur Kızartması Yapılışı - Biberli Hamur Kızartması Malzemeleri 1 adet ekmek hamuru 1 adet kırmızı et biberi 1 adet küçük boy kuru soğan 1 su bardağı lor peyniri Yarım tatlı kaşığı tuz 3 çorba kaşığı zeytinyağı Kızartmak İçin; 1,5 su bardağı sıvıyağ # Fırından alınan pişmemiş ekmek hamuruna çok ince kıyılmış soğan ve tohumları çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış kırmızı et biberi ve tuz eklenir, yoğrulur ![]() # Daha sonra lor peyniri ve zeytinyağı katılır, tekrar yoğrulur ![]() ![]() # Daha sonra bir el ıslatılır, hamur sıkılarak cevizden büyük parça çıkartılır, diğer elde bulunan ıslatılmış kaşığa aktarılır ve kızgın yağa atılır ![]() # Biberli hamur kızartmaları altın rengi alana kadar kızartılır ![]() ![]() # Sıcak ya da ılık olarak servise sunulur ![]() Not: Biberli hamur kızartmasına bir adet haşlanmış ve rendelenmiş patates de ekelenebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|