ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Biberli Hamur Kızartması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178098)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:55 AM

Biberli Hamur Kızartması
 
Biberli Hamur Kızartması Tarifi - Biberli Hamur Kızartması Yapılışı - Biberli Hamur Kızartması Malzemeleri




1 adet ekmek hamuru

1 adet kırmızı et biberi

1 adet küçük boy kuru soğan

1 su bardağı lor peyniri

Yarım tatlı kaşığı tuz

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Kızartmak İçin;

1,5 su bardağı sıvıyağ



# Fırından alınan pişmemiş ekmek hamuruna çok ince kıyılmış soğan ve tohumları çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış kırmızı et biberi ve tuz eklenir, yoğrulur.

# Daha sonra lor peyniri ve zeytinyağı katılır, tekrar yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılır yarım saat kadar dinlendirilir.

# Daha sonra bir el ıslatılır, hamur sıkılarak cevizden büyük parça çıkartılır, diğer elde bulunan ıslatılmış kaşığa aktarılır ve kızgın yağa atılır.

# Biberli hamur kızartmaları altın rengi alana kadar kızartılır. Fazla yağını almak için kağıt havluya çıkarılır.

# Sıcak ya da ılık olarak servise sunulur.


Not: Biberli hamur kızartmasına bir adet haşlanmış ve rendelenmiş patates de ekelenebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.