![]() |
Biberli Hamur Kızartması
Biberli Hamur Kızartması Tarifi - Biberli Hamur Kızartması Yapılışı - Biberli Hamur Kızartması Malzemeleri
1 adet ekmek hamuru 1 adet kırmızı et biberi 1 adet küçük boy kuru soğan 1 su bardağı lor peyniri Yarım tatlı kaşığı tuz 3 çorba kaşığı zeytinyağı Kızartmak İçin; 1,5 su bardağı sıvıyağ # Fırından alınan pişmemiş ekmek hamuruna çok ince kıyılmış soğan ve tohumları çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış kırmızı et biberi ve tuz eklenir, yoğrulur. # Daha sonra lor peyniri ve zeytinyağı katılır, tekrar yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılır yarım saat kadar dinlendirilir. # Daha sonra bir el ıslatılır, hamur sıkılarak cevizden büyük parça çıkartılır, diğer elde bulunan ıslatılmış kaşığa aktarılır ve kızgın yağa atılır. # Biberli hamur kızartmaları altın rengi alana kadar kızartılır. Fazla yağını almak için kağıt havluya çıkarılır. # Sıcak ya da ılık olarak servise sunulur. Not: Biberli hamur kızartmasına bir adet haşlanmış ve rendelenmiş patates de ekelenebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.