Mısırlı Lokma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısırlı LokmaMısırlı Lokma Tarifi - Mısırlı Lokma Yapılışı - Mısırlı Lokma Malzemeleri 1,5 su bardağı tane mısır 1 adet yumurta 1,5 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz Kızartmak İçin; 2 su bardağı sıvıyağ # Mısır haşlanır Bıçak koçana paralel tutularak yukarıdan aşağıya indirilir, mısır taneleri kesilir 1,5 su bardağı olacak kadar alınır![]() # Çukur bir kaba yumurta, süt konur, çırpılır Üzerine elenmiş un, karbonat ve tuz eklenir Çırpıcı yada mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır![]() # Karışıma en son mısır taneleri katılır Bu arada sıvıyağ tavaya aktarılır, iyice kızdırılır![]() # Çorba kaşığı ıslatılır, mısırlı karışımdan kaşık dolusu alınır, kızgın yağa bırakılır ![]() # Lokmaların bütün yüzeyi pembe renkte kızartılır, kağıt havluya çıkarılarak fazla yağı alınır ![]() # Ilık olarak servise sunulur ![]() Not: Mısırlı lokma hazırlanırken konserve mısır kullanılacaksa, suyunun iyice süzülmesi gerekir |
|
|
|