![]() |
Mısırlı Lokma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mısırlı LokmaMısırlı Lokma Tarifi - Mısırlı Lokma Yapılışı - Mısırlı Lokma Malzemeleri 1,5 su bardağı tane mısır 1 adet yumurta 1,5 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz Kızartmak İçin; 2 su bardağı sıvıyağ # Mısır haşlanır ![]() ![]() ![]() # Çukur bir kaba yumurta, süt konur, çırpılır ![]() ![]() ![]() # Karışıma en son mısır taneleri katılır ![]() ![]() # Çorba kaşığı ıslatılır, mısırlı karışımdan kaşık dolusu alınır, kızgın yağa bırakılır ![]() # Lokmaların bütün yüzeyi pembe renkte kızartılır, kağıt havluya çıkarılarak fazla yağı alınır ![]() # Ilık olarak servise sunulur ![]() Not: Mısırlı lokma hazırlanırken konserve mısır kullanılacaksa, suyunun iyice süzülmesi gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
|