ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mısırlı Lokma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178096)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:55 AM

Mısırlı Lokma
 
Mısırlı Lokma Tarifi - Mısırlı Lokma Yapılışı - Mısırlı Lokma Malzemeleri



1,5 su bardağı tane mısır

1 adet yumurta

1,5 su bardağı un

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı tuz

Kızartmak İçin;

2 su bardağı sıvıyağ



# Mısır haşlanır. Bıçak koçana paralel tutularak yukarıdan aşağıya indirilir, mısır taneleri kesilir. 1,5 su bardağı olacak kadar alınır.

# Çukur bir kaba yumurta, süt konur, çırpılır. Üzerine elenmiş un, karbonat ve tuz eklenir. Çırpıcı yada mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır.

# Karışıma en son mısır taneleri katılır. Bu arada sıvıyağ tavaya aktarılır, iyice kızdırılır.

# Çorba kaşığı ıslatılır, mısırlı karışımdan kaşık dolusu alınır, kızgın yağa bırakılır.

# Lokmaların bütün yüzeyi pembe renkte kızartılır, kağıt havluya çıkarılarak fazla yağı alınır.

# Ilık olarak servise sunulur.


Not: Mısırlı lokma hazırlanırken konserve mısır kullanılacaksa, suyunun iyice süzülmesi gerekir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.