![]() |
Mısırlı Lokma
Mısırlı Lokma Tarifi - Mısırlı Lokma Yapılışı - Mısırlı Lokma Malzemeleri
1,5 su bardağı tane mısır 1 adet yumurta 1,5 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz Kızartmak İçin; 2 su bardağı sıvıyağ # Mısır haşlanır. Bıçak koçana paralel tutularak yukarıdan aşağıya indirilir, mısır taneleri kesilir. 1,5 su bardağı olacak kadar alınır. # Çukur bir kaba yumurta, süt konur, çırpılır. Üzerine elenmiş un, karbonat ve tuz eklenir. Çırpıcı yada mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır. # Karışıma en son mısır taneleri katılır. Bu arada sıvıyağ tavaya aktarılır, iyice kızdırılır. # Çorba kaşığı ıslatılır, mısırlı karışımdan kaşık dolusu alınır, kızgın yağa bırakılır. # Lokmaların bütün yüzeyi pembe renkte kızartılır, kağıt havluya çıkarılarak fazla yağı alınır. # Ilık olarak servise sunulur. Not: Mısırlı lokma hazırlanırken konserve mısır kullanılacaksa, suyunun iyice süzülmesi gerekir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.