|  | Baharat |  | 
|  06-27-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   BaharatBAHARAT Tarçın, karanfil, zencefil, kakule ve karabiber gibi, yiyeceklere verdikleri koku ya da tatları nedeniyle yetiştirilen bitkilerin kurutulmuş kısımlarına verilen genel ad  Baharat bu türden bitkilerin kök, sap, tohum, meyve ya da yaprak gibi kısımlarının kurutulmasıyla elde edilir  Anason, kimyon, rezene, haşhaş ve susam gibi bitkilerin kokulu meyveleri ya da yağlı tohumları baharat tohumlarını oluşturur  Mercanköşk, nane ve kekik otlarının yaprakları baharat olarak kullanılır  Baharatlar, yiyeceklere kattıkları tat, koku ve çeşninin yanı sıra, yiyeceklerin ekşimesini önlemeye yardımcı olur   | 
|   | 
|  | 
|  |