ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Ansiklopedisi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=476)
-   -   Baharat (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=174658)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 07:32 PM

Baharat
 

BAHARAT

Tarçın, karanfil, zencefil, kakule ve karabiber gibi, yiyeceklere verdikleri koku ya da tatları nedeniyle yetiştirilen bitkilerin kurutulmuş kısımlarına verilen genel ad.

Baharat bu türden bitkilerin kök, sap, tohum, meyve ya da yaprak gibi kısımlarının kurutulmasıyla elde edilir.

Anason, kimyon, rezene, haşhaş ve susam gibi bitkilerin kokulu meyveleri ya da yağlı tohumları baharat tohumlarını oluşturur. Mercanköşk, nane ve kekik otlarının yaprakları baharat olarak kullanılır. Baharatlar, yiyeceklere kattıkları tat, koku ve çeşninin yanı sıra, yiyeceklerin ekşimesini önlemeye yardımcı olur.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.