Enginar İçinde Avakado Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar İçinde Avakado TarifiEnginar İçinde Avakado Tarifi MALZEMELER • 4 Adet enginar • 2 Adet büyük boy avakado • 1 Adet kırmızı biber • 1 Adet san biber • 1 Adet limon • 2 Adet yeşil soğan »Tuz ■ Zeytinyağı • Su • 2 Adet küp şeker Yapılışı: Enginarları ayıklayıp yıkayıp bir tencereye alıyoruz Az su, tuz, toz şeker, zeytinyağı Koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz Pişince soğumaya bırakıyoruz Servis tabağına alıp enginarların kenarlarına yeşilliklerden diziyoruz Diğer tarafta biberleri közlüyoruz Kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz Yeşil soğanları ayıklıyoruz Yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz Avakadoları soyup küp küp doğrayarak biberli harcın üzerine alıyoruz Zeytinyağı, tuz, limon suyu ilave edip karıştırıyoruz Enginarların içini bu harçla dolduruyoruz Limon dilimi ve dereotuyla süsleyip servise hazır hale getiriyoruz
|
|
|
|