Levrek Buğulama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Levrek BuğulamaLevrek Buğulama Levrek Buğulama Tarifi - Levrek Buğulama Nasıl Yapılır - Levrek Buğulama Malzemeleri Levrek Buğulama Malzemeler * 2 adet levrek (halka halka doğranmış) * 2 adet soğan * 2 adet domates * 2 adet patates * 1 adet limon * 4 diş sarımsak * zeytinyağı * Defne Yaprağı * biberiye * tuz Hazırlanışı 1 Levrekler iyice yıkanır Biraz zeytinyağı, 3-4 dilim limon, sarımsak ve defne yaprağı ile 2 saat buzdolabında terbiye edilir![]() 2 Bu sırada kabukları soyulup dilimlenen patatesler biberiye dalı ile beraber haşlanır![]() 3 Kiremite ya da güveçe terbiyelenen balıklar dizilir![]() 4 Üzerine limon dilimleri yerleştirilir![]() 5 Haşlanan patatesler balıkların yanına konulur![]() 6 Soğanlar ve domatesler halka halka dilimlenir![]() 7 Balıkların üzerine önce soğanlar sonra da domatesler dizilir![]() 8 Sosun içindeki sarımsaklar ve defne yaprakları da güveçe aktarılır![]() 9 En son çok az zeytinyağı gezdirilir![]() 10 Güveçin üzeri alüminyum folyo ile kapatılır![]() 11 Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 – 30 dakika pişirilir![]() |
|
|
|