![]() |
İrmikli Omlet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrmikli OmletMalzemeler: 375 ml süt 85 gr irmik 2 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri Adaçayı 25 gr tereyağı Kızartmak için: 2 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: 1-Tencerede sütü kaynatın ![]() ![]() 2-irmik piştiğinde tencereyi ocaktan alıp yumurta sarılarını ve parmesan peynirini ekledikten sonra iyice karıştırın ![]() 3-Hazırladığınız karışımı yağladığınız tepsi ya da borcama 2 cm kalınlığında olacak şekilde yayın ![]() ![]() 4-Omlet soğuyup koyulaştıktan sonra fotoğraftaki gibi dilimleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|