Biber Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biber DolmasıMalzemeler: 1 kilo dolmalık biber 350 gr orta yağlı kıyma 1 su bardağı kırık pirinç 2 adet kuru soğan 2 adet iri domates Maydanoz 1 çay bardağı Sıvıyağ Tuz İsteğe göre karabiber Yapılışı: 1- Dolmalık biberleri iyice yıkayın, sap kısmını bıçakla yardımı ile kesin ve tüm çekirdekleri çıkarın Biberlerin içini parmağınızla hafifçe tuzlayın![]() 2- Pirinçleri yıkayıp iyice süzün, domateslerin kabuklarını soyarak yemeklik doğrayın (domates kabukları dolmaya kapak olarak kullanılacak) Soğanları da yemeklik doğrayın ve domatesle birlikte elinizle ovarak ezin![]() 3- Kıymayı, ezilmiş domates ve soğanı, yarım çay bardağından az sıvıyağı, pirinci, maydanoz, tuz ve karabiber iyice karıştırın ![]() 4- Tuzla ovduğunuz biberlerin içini hazırladığınız harçla doldurun, çok fazla sıkıştırmamaya özen gösterin çünkü pirinçler piştikçe şişmeye başlayacak ![]() 5- Doldurulmuş dolmalık biberleri tencereye dik ve yakın olarak yerleştirin Kalan yağı ve biberlerin yarısına gelecek kadar soğuk suyu biberlerin yanından tencereye koyun![]() 6- Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin Yarım saat sonra biberlere çatalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir![]() 7- Servis tabağına aktarıp, yoğurt ile sıcak servis yapın
|
|
|
|