ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Biber Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171313)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 06:28 AM

Biber Dolması
 
Malzemeler:
1 kilo dolmalık biber
350 gr orta yağlı kıyma
1 su bardağı kırık pirinç
2 adet kuru soğan
2 adet iri domates
Maydanoz
1 çay bardağı Sıvıyağ
Tuz
İsteğe göre karabiber
Yapılışı:
1- Dolmalık biberleri iyice yıkayın, sap kısmını bıçakla yardımı ile kesin ve tüm çekirdekleri çıkarın. Biberlerin içini parmağınızla hafifçe tuzlayın.
2- Pirinçleri yıkayıp iyice süzün, domateslerin kabuklarını soyarak yemeklik doğrayın (domates kabukları dolmaya kapak olarak kullanılacak). Soğanları da yemeklik doğrayın ve domatesle birlikte elinizle ovarak ezin.
3- Kıymayı, ezilmiş domates ve soğanı, yarım çay bardağından az sıvıyağı, pirinci, maydanoz, tuz ve karabiber iyice karıştırın.
4- Tuzla ovduğunuz biberlerin içini hazırladığınız harçla doldurun, çok fazla sıkıştırmamaya özen gösterin çünkü pirinçler piştikçe şişmeye başlayacak.
5- Doldurulmuş dolmalık biberleri tencereye dik ve yakın olarak yerleştirin. Kalan yağı ve biberlerin yarısına gelecek kadar soğuk suyu biberlerin yanından tencereye koyun.
6- Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin. Yarım saat sonra biberlere çatalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir.
7- Servis tabağına aktarıp, yoğurt ile sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.