![]() |
Biber Dolması
Malzemeler:
1 kilo dolmalık biber 350 gr orta yağlı kıyma 1 su bardağı kırık pirinç 2 adet kuru soğan 2 adet iri domates Maydanoz 1 çay bardağı Sıvıyağ Tuz İsteğe göre karabiber Yapılışı: 1- Dolmalık biberleri iyice yıkayın, sap kısmını bıçakla yardımı ile kesin ve tüm çekirdekleri çıkarın. Biberlerin içini parmağınızla hafifçe tuzlayın. 2- Pirinçleri yıkayıp iyice süzün, domateslerin kabuklarını soyarak yemeklik doğrayın (domates kabukları dolmaya kapak olarak kullanılacak). Soğanları da yemeklik doğrayın ve domatesle birlikte elinizle ovarak ezin. 3- Kıymayı, ezilmiş domates ve soğanı, yarım çay bardağından az sıvıyağı, pirinci, maydanoz, tuz ve karabiber iyice karıştırın. 4- Tuzla ovduğunuz biberlerin içini hazırladığınız harçla doldurun, çok fazla sıkıştırmamaya özen gösterin çünkü pirinçler piştikçe şişmeye başlayacak. 5- Doldurulmuş dolmalık biberleri tencereye dik ve yakın olarak yerleştirin. Kalan yağı ve biberlerin yarısına gelecek kadar soğuk suyu biberlerin yanından tencereye koyun. 6- Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin. Yarım saat sonra biberlere çatalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir. 7- Servis tabağına aktarıp, yoğurt ile sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.