![]() |
Kıvratma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KıvratmaMalzemeler: 2 su bardağı dövülmüş fındık içi 1,5 su bardağı toz şeker 15-20 adet hazır baklava yufkası Yarım paket erimiş margarin 1 çay bardağı zeytinyağı Yapılışı: 1- 2 su bardağı dövülmüş fındık ve 1,5 su bardağı toz şekeri bir kapta iyice harmanlayın ![]() 2- 2 adet baklava yufkasını üst üste serin, üzerine yumuşaması için elinizle su serpin ![]() 3- Yufkaların üzerine hazırladığınız fındıklı harçtan serin ve yufkayı oklavaya sarın ![]() 4- Oklavayı iki ucundan tutun ve ortaya doğru sıkıştırın ![]() ![]() 5- Tepsi tamamen doluncaya kadar aynı işleme devam edin ![]() 6- Erimiş margarin ve zeytinyağını tepsinin üzerine gezdirin ![]() 7- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin ![]() 8- Soğuyunca dilimleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|