![]() |
Kıvratma
Malzemeler:
2 su bardağı dövülmüş fındık içi 1,5 su bardağı toz şeker 15-20 adet hazır baklava yufkası Yarım paket erimiş margarin 1 çay bardağı zeytinyağı Yapılışı: 1- 2 su bardağı dövülmüş fındık ve 1,5 su bardağı toz şekeri bir kapta iyice harmanlayın. 2- 2 adet baklava yufkasını üst üste serin, üzerine yumuşaması için elinizle su serpin. 3- Yufkaların üzerine hazırladığınız fındıklı harçtan serin ve yufkayı oklavaya sarın. 4- Oklavayı iki ucundan tutun ve ortaya doğru sıkıştırın. Büzülen yufkayı yağlanmış tepsiye koyun. 5- Tepsi tamamen doluncaya kadar aynı işleme devam edin. 6- Erimiş margarin ve zeytinyağını tepsinin üzerine gezdirin. 7- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin. 8- Soğuyunca dilimleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.