Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hindi, sote

Hindi Sote

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindi Sote



Malzemeler:
400 gr kuşbaşı hindi eti (ben kalça eti kullandım)
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
6-7 dal maydanoz
2 yemek kaşığı margarin yada zeytin yağı
Yarım su bardağı sıcak su
tuz, kırmızı biber, karabiber
Yapılışı:
1- Soğanı piyazlık doğrayın acısını almak için biraz tuz ile ovun Yumuşayan soğanları süzün ve kıyılmış maydanoz ile karıştırın
2- Margarini tencereye alın eriyince etleri üzerine ekleyin ve orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun Suyunu çeken etlerin üzerine soğanları ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun
3- Salçayı ekleyip kavurduktan sonra suyunu ve baharatları ekleyerek karıştırın
4- Tencerenin kapağını kapatın arada karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
5- Pilav ile birlikte sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.