![]() |
Hindi Sote
Malzemeler:
400 gr kuşbaşı hindi eti (ben kalça eti kullandım) 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası 6-7 dal maydanoz 2 yemek kaşığı margarin yada zeytin yağı Yarım su bardağı sıcak su tuz, kırmızı biber, karabiber Yapılışı: 1- Soğanı piyazlık doğrayın acısını almak için biraz tuz ile ovun. Yumuşayan soğanları süzün ve kıyılmış maydanoz ile karıştırın. 2- Margarini tencereye alın eriyince etleri üzerine ekleyin ve orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Suyunu çeken etlerin üzerine soğanları ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun. 3- Salçayı ekleyip kavurduktan sonra suyunu ve baharatları ekleyerek karıştırın. 4- Tencerenin kapağını kapatın arada karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 5- Pilav ile birlikte sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.