ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hindi Sote (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165839)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 07:30 AM

Hindi Sote
 
Malzemeler:
400 gr kuşbaşı hindi eti (ben kalça eti kullandım)
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
6-7 dal maydanoz
2 yemek kaşığı margarin yada zeytin yağı
Yarım su bardağı sıcak su
tuz, kırmızı biber, karabiber
Yapılışı:
1- Soğanı piyazlık doğrayın acısını almak için biraz tuz ile ovun. Yumuşayan soğanları süzün ve kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
2- Margarini tencereye alın eriyince etleri üzerine ekleyin ve orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Suyunu çeken etlerin üzerine soğanları ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun.
3- Salçayı ekleyip kavurduktan sonra suyunu ve baharatları ekleyerek karıştırın.
4- Tencerenin kapağını kapatın arada karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
5- Pilav ile birlikte sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.