Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mücendra, pilavı

Mücendra Pilavı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mücendra Pilavı



Mücendra Pilavı

Pirinç ve Yeşil Mercimek Türk sofrasının vazgeçilmez kışlık yemeklik malzemelerindendir Anadolu'da da değişik isimlerle yapılan bu tür bir pilavı bu kez Kıbrıs Türklerinin usulüyle (mücendra pilavı) pişirmeyi deneyelim

Malzemeler (6 kişilik)

250 gr Yeşil Mercimek,
190 gr Pirinç,
1 adet rta boy kuru soğan,
60 gr Ayçiçek yağı,
800 Gr (dört bardak) su

Hazırlanışı;

Kuru soğanı soyduktan sonra yemeklik olarak doğra bir kenarda hazır tut Yeşil mercimekleri temizleyip yıkadıktan sonra 30 dakika suda pişir

Bu arada bir tavada ayçiçek yağını kızdırdıktan sonra soğanı kızart Kızarmış soğanı 30 dakika pişmiş mercimeğin üzerine ilave et Daha sonra ayıklanıp temizlendikten sonra yıkanan pirinci de bunun üzerine ekle ve 40 dakika daha pişir Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.