ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Mücendra Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169852)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 11:15 PM

Mücendra Pilavı
 
Mücendra Pilavı

Pirinç ve Yeşil Mercimek Türk sofrasının vazgeçilmez kışlık yemeklik malzemelerindendir. Anadolu'da da değişik isimlerle yapılan bu tür bir pilavı bu kez Kıbrıs Türklerinin usulüyle (mücendra pilavı) pişirmeyi deneyelim

Malzemeler (6 kişilik)

250 gr. Yeşil Mercimek,
190 gr. Pirinç,
1 adet rta boy kuru soğan,
60 gr Ayçiçek yağı,
800 Gr (dört bardak) su.

Hazırlanışı;

Kuru soğanı soyduktan sonra yemeklik olarak doğra bir kenarda hazır tut. Yeşil mercimekleri temizleyip yıkadıktan sonra 30 dakika suda pişir.

Bu arada bir tavada ayçiçek yağını kızdırdıktan sonra soğanı kızart. Kızarmış soğanı 30 dakika pişmiş mercimeğin üzerine ilave et. Daha sonra ayıklanıp temizlendikten sonra yıkanan pirinci de bunun üzerine ekle ve 40 dakika daha pişir. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.