![]() |
Bademli Mantarlı Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Mantarlı PilavMalzemeler 2 Su bardağı pirinç 1 ![]() 1 Su bardağı küçük doğranmış mantar 1 Su bardağı badem 1 Çorba kaşığı kuş üzümü 3 Su bardağı su Tarçın Tuz Hazırlanışı Sıcak suda pirinci 1 saat bekletip, suyunu süzün ![]() 1 Çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin ![]() Küçük doğranmış mantarları kavurun ![]() Pirinci ilave edin ![]() 1-2 dakika çevirip, ayıklanmış kuş üzümünü ve tuzu ekleyin ![]() 3 Su bardağı suyu ilave edin ![]() Pilav pişerken bademleri kaynar suda birkaç dakika bekletip, kabuklarını soyun ![]() Kalan tereyağında bademleri kavurun ![]() Ocaktan aldığınız pilava bademleri ve tarçını ekleyip, iyice karıştırın ![]() |
![]() |
![]() |
|