Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, mantarlı, pilav

Bademli Mantarlı Pilav

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Mantarlı Pilav



Malzemeler

2 Su bardağı pirinç
15 Çorba kaşığı tereyağı
1 Su bardağı küçük doğranmış mantar
1 Su bardağı badem
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
3 Su bardağı su
Tarçın
Tuz

Hazırlanışı

Sıcak suda pirinci 1 saat bekletip, suyunu süzün
1 Çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin
Küçük doğranmış mantarları kavurun
Pirinci ilave edin
1-2 dakika çevirip, ayıklanmış kuş üzümünü ve tuzu ekleyin
3 Su bardağı suyu ilave edin
Pilav pişerken bademleri kaynar suda birkaç dakika bekletip, kabuklarını soyun
Kalan tereyağında bademleri kavurun
Ocaktan aldığınız pilava bademleri ve tarçını ekleyip, iyice karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.