Ekşili terbiyeli köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili terbiyeli köfteEkşili terbiyeli köfte Köfte harcı: 500 g kıyma, 1 çay bardağından biraz az pirinç, 1 yumurta, 2 dilim bayat ekmek içi, ufalanmış, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı tuz Tepsiye serpmek için: 2 yemek kaşığı un, 1 çay bardağı maydanoz, doğranmış Terbiyesi: 2 yumurtanın sarısı, 1 limonun suyu Köftelerin hazırlanması: Harç için belirtilen malzemeleri iyice yoğurup köfte hamurunu elde edin Bu hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp toplar yapın ve bu topları un + maydanoz serpilmiş tepsiye dizin Bir tencereye 1,5 litre kaynamış su ve tuz koyun Köfteleri suya ilave edip pirinçler uzayana kadar -yaklaşık 15 dakika- pişirin Terbiyesinin hazırlanması: 2 yumurtanın sarısını ve 1 limonun suyunu tel ile iyice çırpın Yumurtalı limonlu karışıma azar azar köftenin suyundan iki kepçe -çırpmaya devam ederek- ilave edin Daha sonra bu terbiyeyi köftelere karıştırarak ekleyin iki taşım kaynatıp servis yapın
|
|
|
|