![]() |
Kestaneli Hindi Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli Hindi DolmasıKestaneli Hindi Dolması =MALZEMELER= 4-5 kilogramlık Bütün Hindi 4 yemek kasigi tereyagi 2 adet kuru sogan 1 kg ![]() Iç Pilav: 500 gr ![]() 200 gr ![]() Ince dogranmis Hindi Cigeri 50 gr ![]() 50 gr ![]() 2 adet dogranmis kuru sogan Tuz, karabiber Yenibahar Tarçin 1 demet dereotu =hazırlanışı= Temizleyip yikadiktan sonra, butlarini iple bagladiginiz hindiyi tereyaginda hafif kizartin ![]() ![]() Pirinci islatip, yikayin ![]() pembelesinceye kadar kavurun ![]() ![]() kus üzümünü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun ![]() baharat ve su ilave ederek 20 dakika kadar pisirin ![]() birakin ![]() ![]() kestane ile servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
|