Kestaneli Kuzu Yahnisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Kuzu YahnisiKestaneli Kuzu Yahnisi =Malzemeler = 1 kg kemiksiz kuzu eti (iri doğranmış) 4 yemek kaşığı sıvı yağ (60 ml) 1/2 kg kestane 2 adet kuru soğan 2 çay kaşığı tarçın 1/2 bardak portakal suyu (125 ml) 2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 çorba kaşığı bal 1 çorba kaşığı un Tuz, karabiber =hazırlanışı= iri parçalar halinde doğranmış kuzu etini; yağda, kuvvetli ateşte kızartın Soğanları kıyın ve etlere ilave edip kavurmaya devam edin Unu 1/2 bardak sıcak suda eritip, etlerin üzerine ilave edin Yemeğinizi kısık ateşte, iyice (50 dk) pişirin Kestaneleri, 1 saat suda bekletin Üzerlerini çizip, ızgarada, kabukları soyulabilir hale gelinceye kadar, pişirin Kabuklarını soyup; tuz, karabiber, tarçın, portakal suyu, 1 çorba kaşığı bal ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte etlere ilave edin Kestaneler iyice pişince, sıcak olarak servis yapın Kestanelerin çok fazla pişip, dağılmamasına dikkat edin
|
|
|
|