![]() |
Kestaneli Kuzu Yahnisi
Kestaneli Kuzu Yahnisi
=Malzemeler = 1 kg kemiksiz kuzu eti (iri doğranmış) 4 yemek kaşığı sıvı yağ (60 ml) 1/2 kg kestane 2 adet kuru soğan 2 çay kaşığı tarçın 1/2 bardak portakal suyu (125 ml) 2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 çorba kaşığı bal 1 çorba kaşığı un Tuz, karabiber =hazırlanışı= iri parçalar halinde doğranmış kuzu etini; yağda, kuvvetli ateşte kızartın. Soğanları kıyın ve etlere ilave edip kavurmaya devam edin. Unu 1/2 bardak sıcak suda eritip, etlerin üzerine ilave edin. Yemeğinizi kısık ateşte, iyice (50 dk) pişirin. Kestaneleri, 1 saat suda bekletin. Üzerlerini çizip, ızgarada, kabukları soyulabilir hale gelinceye kadar, pişirin. Kabuklarını soyup; tuz, karabiber, tarçın, portakal suyu, 1 çorba kaşığı bal ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte etlere ilave edin. Kestaneler iyice pişince, sıcak olarak servis yapın. Kestanelerin çok fazla pişip, dağılmamasına dikkat edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.