ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kestaneli Kuzu Yahnisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169435)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:24 AM

Kestaneli Kuzu Yahnisi
 
Kestaneli Kuzu Yahnisi


=Malzemeler =

1 kg kemiksiz kuzu eti (iri doğranmış)

4 yemek kaşığı sıvı yağ (60 ml)

1/2 kg kestane

2 adet kuru soğan

2 çay kaşığı tarçın

1/2 bardak portakal suyu (125 ml)

2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

1 çorba kaşığı bal

1 çorba kaşığı un

Tuz, karabiber


=hazırlanışı=

iri parçalar halinde doğranmış kuzu etini; yağda, kuvvetli ateşte kızartın. Soğanları kıyın ve etlere ilave edip kavurmaya devam edin. Unu 1/2 bardak sıcak suda eritip, etlerin üzerine ilave edin. Yemeğinizi kısık ateşte, iyice (50 dk) pişirin.

Kestaneleri, 1 saat suda bekletin. Üzerlerini çizip, ızgarada, kabukları soyulabilir hale gelinceye kadar, pişirin. Kabuklarını soyup; tuz, karabiber, tarçın, portakal suyu, 1 çorba kaşığı bal ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte etlere ilave edin.

Kestaneler iyice pişince, sıcak olarak servis yapın.

Kestanelerin çok fazla pişip, dağılmamasına dikkat edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.