Mantarlı Kuzu Kavurma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Kuzu Kavurma![]() =Malzemeler= 1 kg kavurmalık, doğranmış kemiksiz kuzu kuşbaşı 1 kg mantar 1 adet limon 2 kaşık margarin 1 soğan 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı et suyu Tuz Karabiber 2 çorba kaşığı kekik =hazırlanışı= Mantarları temizleyip, üzerlerine limon suyu sıkın Eti yıkayarak, bir tencerede kendi saldığı suyu çekip yumuşayıncaya kadar bir kaşık yağla kurutmadan kavurun Bu sırada, rendelenmiş soğanı 1 kaşık yağ ve unla, hafif ateş altında pembeleşmeden öldürün Et suyunu koyun ve tuz atarak karıştırın -Bir-iki taşım kaynayınca, mantarları ve kavrulmuş eti tencereye ekleyip kapağını kapatın Suyunu çekinceye kadar pişirin Üzerine 1/4 limonun suyunu sıkın, kekik serpin ve altüst ederek servis yapın
|
|
|
|