06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ÖZBEK pilavı
MALZEMESİ
2 Su bardağı pirinç, 1 Adet tavuk,
1 Su bardağı nohut,
2 Soğan,
3 Bardak tavuk suyu, 2 Kaşık tereyağı,
Tuz, karabiber, yenibahar
YAPILIŞI
1 Tavuğu ve akşamdan ıslatılmış nohutu ayrı ayrı haşlayınız,
2 Tavuğun etlerini deri ve kemiklerinden ayırarak iri iri parçalayınız,
3 1 Kaşık yağda soğan rendesi ile tavukları hafif kızartınız,
4 Bir tencereye önce tavukları, üstüne iyice haşlanmış nohutları, rende havuçları en üstüne de kaynar suda bekletilmiş, yıkanmış, süzülmüş pirinci ilâve ediniz,
5 Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak tavuk suyu ilâve ediniz,
6 Üzerine 1 kaşık yağ koyarak kapağını kapatınız ve ağır ateşte 1 saat pişiriniz,
7 Tencereden daha geniş çapta servis tabağına ters çevirerek servis yapınız
|
|
|