ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   ÖZBEK pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169357)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:37 AM

ÖZBEK pilavı
 

MALZEMESİ
2 Su bardağı pirinç, 1 Adet tavuk,
1 Su bardağı nohut,
2 Soğan,
3 Bardak tavuk suyu, 2 Kaşık tereyağı,
Tuz, karabiber, yenibahar.
YAPILIŞI
1.Tavuğu ve akşamdan ıslatılmış nohutu ayrı ayrı haşlayınız,
2.Tavuğun etlerini deri ve kemiklerinden ayırarak iri iri parçalayınız,
3.1 Kaşık yağda soğan rendesi ile tavukları hafif kızartınız,
4.Bir tencereye önce tavukları, üstüne iyice haş­lanmış nohutları, rende havuçları en üstüne de kay­nar suda bekletilmiş, yıkanmış, süzülmüş pirinci ilâve ediniz,
5.Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak tavuk suyu ilâve ediniz,
6.Üzerine 1 kaşık yağ koyarak kapağını kapatınız ve ağır ateşte 1 saat pişiriniz,
7.Tencereden daha geniş çapta servis tabağına ters çevirerek servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.