Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erikli, tavşan, yahnisi

Erikli Tavşan Yahnisi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Tavşan Yahnisi



Erikli Tavşan Yahnisi


=malzemeler=


1 tavşan (yaklaşık 1250 g 4'e bölünmüş)

25 cl (1 su bardağı) elma sirkesi

baharat demeti (2 taze kekik dalı birkaç maydanoz dalı ve 1 defne yaprağının bağlanmasıyla oluşturulmuş)

1 soğan (doğranmış)

1 havuç (kazınıp doğranmış)

4 diş sarımsak (doğranmış)

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

4 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

15 g (1 çorba kaşığı) tereyağı

1/4 tatlı kaşığı tuz

50 cl (2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu

175 g kuru siyah erik


=hazırlanışı=


Tavşan parçalarını büyük bir tencereye koyup sirke baharat demeti soğanlar havuç parçaları sarımsak ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın Tencereyi bir kenara alıp tavşan parçalarını sık sık altüst ederekoda sıcaklığında 2 saat bekletin Sonra tavşan parçalarını bir tabağa çıkarıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın Büyük bir tabağa unu döşeyip üstüne tavşan parçalarını yerleştirin ve altüst ederek her yanlarının una bulanmalarını sağlayın Tencerede kalan marinadı tel süzgeçten bir kâseye geçirip süzgeçte kalan sebzeleri ve kâsedeki suyu bir kenara bırakın

Ayçiçek yağı ve tereyağını büyük bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak tereyağını eritin Eriyince tavşan parçalarını koyup üstlerine tuzu serpin ve sık sık altüst ederek her yanları iyice kahverengileşinceye kadar pişirin Sonra delikli spatulayla geniş bir tabağa aktarın

Süzdüğünüz marinat sebzelerini tencereye koyup sık sık karıştırarak soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin Kâsedeki süzülmüş marinat suyu tavuk suyu ve tavşan parçalarını'koyup bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika pişirin

Kuru erikleri ekleyip tencerenin kapağını yeniden kapatarak tavşan parçalarını bir çatalla kolayca delininceye kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin Tavşan parçalarını ve kuru erikleri delikli spatulayla ısıtılmış bir çorba kâsesine çıkarıp bir kenarda sıcak tutun (baharat demetini çıkarıp atın) Ateşi açıp tencerede kalan karışımı koyu-laşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp içindeki sosu kâsedeki tavşan parçalarının üstüne boşaltarak servis yapın


Not: Tavşan yahnisinin hazırlanması için gerekli süre kullanılan tavşanın yaşına göre değişir Büyük bir tavşan kullanılıyorsa pişirme sürelerini iki kat artırmak gerekebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.