![]() |
Erikli Tavşan Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erikli Tavşan YahnisiErikli Tavşan Yahnisi =malzemeler= 1 tavşan (yaklaşık 1250 g 4'e bölünmüş) 25 cl ![]() baharat demeti (2 taze kekik dalı birkaç maydanoz dalı ve 1 defne yaprağının bağlanmasıyla oluşturulmuş) 1 soğan (doğranmış) 1 havuç (kazınıp doğranmış) 4 diş sarımsak (doğranmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 4 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 15 g (1 çorba kaşığı) tereyağı 1/4 tatlı kaşığı tuz 50 cl ![]() 175 g kuru siyah erik =hazırlanışı= Tavşan parçalarını büyük bir tencereye koyup sirke baharat demeti soğanlar havuç parçaları sarımsak ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayçiçek yağı ve tereyağını büyük bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() Süzdüğünüz marinat sebzelerini tencereye koyup sık sık karıştırarak soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin ![]() ![]() ![]() Kuru erikleri ekleyip tencerenin kapağını yeniden kapatarak tavşan parçalarını bir çatalla kolayca delininceye kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Tavşan yahnisinin hazırlanması için gerekli süre kullanılan tavşanın yaşına göre değişir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|