![]() |
Erikli Tavşan Yahnisi
Erikli Tavşan Yahnisi
=malzemeler= 1 tavşan (yaklaşık 1250 g 4'e bölünmüş) 25 cl. (1 su bardağı) elma sirkesi baharat demeti (2 taze kekik dalı birkaç maydanoz dalı ve 1 defne yaprağının bağlanmasıyla oluşturulmuş) 1 soğan (doğranmış) 1 havuç (kazınıp doğranmış) 4 diş sarımsak (doğranmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 4 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 15 g (1 çorba kaşığı) tereyağı 1/4 tatlı kaşığı tuz 50 cl. (2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu 175 g kuru siyah erik =hazırlanışı= Tavşan parçalarını büyük bir tencereye koyup sirke baharat demeti soğanlar havuç parçaları sarımsak ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın. Tencereyi bir kenara alıp tavşan parçalarını sık sık altüst ederekoda sıcaklığında 2 saat bekletin. Sonra tavşan parçalarını bir tabağa çıkarıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Büyük bir tabağa unu döşeyip üstüne tavşan parçalarını yerleştirin ve altüst ederek her yanlarının una bulanmalarını sağlayın. Tencerede kalan marinadı tel süzgeçten bir kâseye geçirip süzgeçte kalan sebzeleri ve kâsedeki suyu bir kenara bırakın. Ayçiçek yağı ve tereyağını büyük bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak tereyağını eritin. Eriyince tavşan parçalarını koyup üstlerine tuzu serpin ve sık sık altüst ederek her yanları iyice kahverengileşinceye kadar pişirin. Sonra delikli spatulayla geniş bir tabağa aktarın. Süzdüğünüz marinat sebzelerini tencereye koyup sık sık karıştırarak soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin. Kâsedeki süzülmüş marinat suyu tavuk suyu ve tavşan parçalarını'koyup bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika pişirin. Kuru erikleri ekleyip tencerenin kapağını yeniden kapatarak tavşan parçalarını bir çatalla kolayca delininceye kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin. Tavşan parçalarını ve kuru erikleri delikli spatulayla ısıtılmış bir çorba kâsesine çıkarıp bir kenarda sıcak tutun (baharat demetini çıkarıp atın). Ateşi açıp tencerede kalan karışımı koyu-laşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp içindeki sosu kâsedeki tavşan parçalarının üstüne boşaltarak servis yapın. Not: Tavşan yahnisinin hazırlanması için gerekli süre kullanılan tavşanın yaşına göre değişir. Büyük bir tavşan kullanılıyorsa pişirme sürelerini iki kat artırmak gerekebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.