Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kızılcık, pişirmeden, reçeli or marmelatı

Kızılcık Reçeli/Marmelatı (Pişirmeden)

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızılcık Reçeli/Marmelatı (Pişirmeden)



Sonbaharın habercisi, faydaları saymakla bitirilmeyen kızılcığı pişirmeden, vitaminlerini ve ekşimsi doğal tadını kaybetmeden tüketmek için ideal bir tarif
Malzemeler:
1 kilo kızılcık1 kilo tozşeker1 adet aspirin
Yapılışı:[*]Kızılcıkların saplarını varsa yapraklarını ayıklayıp yıkayın[*]Çekirdeklerini çıkarıp veya direkt olarak süzgeçten geçirerek püre haline getirin[*]Süzgecin üzerinde kalan posasından bir miktar daha püre elde etmek için kullanacağınız şekerden 1 su bardağı kadar ekleyip karıştırarak sulandırıp tekrar süzgeçten süzdürün (Kalan posayı sulandırıp soğutarak içmek için kızılcık şurubu elde edebilirsiniz)[*]Kalan tozşekeri elde ettiğiniz püreye ekleyip eriyene kadar karıştırın[*]Aspirinide ufak bir kasede püre ile ezdikten sonra ilave edip tamamen karıştığından emin olana kadar karıştırın[*]Hazır olan marmelatınızı kavanozlara aktarıp buzdolabında saklayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.