![]() |
Kızılcık Reçeli/Marmelatı (Pişirmeden)
Sonbaharın habercisi, faydaları saymakla bitirilmeyen kızılcığı pişirmeden, vitaminlerini ve ekşimsi doğal tadını kaybetmeden tüketmek için ideal bir tarif...
Malzemeler: 1 kilo kızılcık1 kilo tozşeker1 adet aspirin Yapılışı:[*]Kızılcıkların saplarını varsa yapraklarını ayıklayıp yıkayın.[*]Çekirdeklerini çıkarıp veya direkt olarak süzgeçten geçirerek püre haline getirin.[*]Süzgecin üzerinde kalan posasından bir miktar daha püre elde etmek için kullanacağınız şekerden 1 su bardağı kadar ekleyip karıştırarak sulandırıp tekrar süzgeçten süzdürün. (Kalan posayı sulandırıp soğutarak içmek için kızılcık şurubu elde edebilirsiniz)[*]Kalan tozşekeri elde ettiğiniz püreye ekleyip eriyene kadar karıştırın.[*]Aspirinide ufak bir kasede püre ile ezdikten sonra ilave edip tamamen karıştığından emin olana kadar karıştırın.[*]Hazır olan marmelatınızı kavanozlara aktarıp buzdolabında saklayabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.