Balkabağı Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabağı ÇorbasıBalkabağı püresi kremalı ve bol karabiberli haliyle çorbaya farklı ve güzel bir lezzet katıyor Yeni tadları sevenler için denemeye değer![]() Malzemeler: 2 dilim balkabağı (kabuğuyla yaklaşık 1 kg) 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü yağı 1 adet soğan 1-2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı dolusu un 4 su bardağı tavuk suyu veya kaynamış sıcak su+ yeterince sıcak su 1 su bardağı süt veya 1/2 su bardağı krema tuz, bol karabiberYapılışı:[*]Balkabağını soyup ufak küplere doğrayın (Daha sonra mutfak robotunda çekeceğimiz için şekli önemli değil)[*]Soğanı yemeklik doğrayıp yağda biraz kavurun Sarımsaklarıda doğrayıp biraz yağda çevirdikten sonra kabakları ilave edin [*]1-2 dakika sonra tavuk suyunu veya suyu ilave edip kabaklar yumuşayana kadar pişirin [*]Çorbayı mutfak robotuna aktarıp püre yapın Robot çalışırken üst taraftan 1 yemek kaşığı unu ilave edip robotta iyice karışmasını sağlayın [*]Püre haline gelmiş çorbayı tekrar tencereye aktarıp 1 su bardağı süt ve istediğiniz koyuluğa gelecek kadar kaynamış su ilave ederek bir taşım daha kaynayana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin [*]Tuz ve bol karabiber ekledikten sonra servis yapın
|
|
|
|