![]() |
Yoğurtlu Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu TartTartın yapılışı size karışık gelsede, hiç de öyle değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pastası (23 cm'lik kelepçeli kalıp için) 4 yumurta 125 gr şeker 1 paket vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı un Hazırlanışı Şeker ve yumurtalar 5 dk çırpılır ![]() Diğer malzemeler eklenip tekrar çırpılır ![]() Hamur yağlanmış kelepçeli kalıba dökülüp 15 dk pişirilir ![]() Pasta soğuması için bekletilir ![]() ![]() Kreması 1 kutu krem şanti(4lü paketlerden) 1 su bardağı su 500 gr süzme yoğurt 1 kutu krema (250 gr) 450 gr labne 1/2 su bardağı şeker 2 paket krema sertleştirici 2 paket böğürtlenli sos (dr ![]() Tepesi için pudra şekeri (ben toz fıstık kullandım) ![]() Hazırlanışı Şantiler 1 su bardağı soğuk su ile çırpılıp buzdolabında bekletilir ![]() Labne,s ![]() ![]() Bu karışıma şanti eklenip iyice karıştırılıp çırpılır ![]() Soğuyan pasta 3 pata ayrılır ![]() Böğürtlenli sosun 2 paketide üzerindeki tarife göre hazırlanır ![]() Patın biri düz tabağa koyulup çember içersine alınır ![]() Üzerine böğürtlenli sosun yarısı dökülüp, diğer pat üzerine kapatılır ![]() Patın üzeri 4-5 kaşık krema ile iyice kaplanır ![]() Üzerine kalan sosun yarısı dökülür ![]() Diğer pat(3 ![]() ![]() Çıkartılan yıldız şekiller çemberin kenarına dizilir ![]() Üzerine kalan krema dökülüp iyice düzleştirilir ![]() Kremanın üzerine kalan sos dökülüp yayılır ![]() Son olarak diğer pat yerleştirilip dondurucuda en az 3 saat bekletilir ![]() Servis edilirken üzerine pudra şekeri serpiştirilir ![]() Not:dilerseniz bu krema içersine minik minik kesilmiş ananas-mandalina-armut ekleyebilirsiniz ![]() ![]() ![]() Pastayı keserken iyice soğumuş olduğundan emin olunuz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|