![]() |
Yoğurtlu Tart
Tartın yapılışı size karışık gelsede, hiç de öyle değil..Pasta pişirilip soğuduktan sonra herşey çok kolay..Sevgiler tüm arkadaşlara.. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Pastası (23 cm'lik kelepçeli kalıp için) 4 yumurta 125 gr şeker 1 paket vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı un Hazırlanışı Şeker ve yumurtalar 5 dk çırpılır. Diğer malzemeler eklenip tekrar çırpılır. Hamur yağlanmış kelepçeli kalıba dökülüp 15 dk pişirilir. Pasta soğuması için bekletilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kreması 1 kutu krem şanti(4lü paketlerden) 1 su bardağı su 500 gr süzme yoğurt 1 kutu krema (250 gr) 450 gr labne 1/2 su bardağı şeker 2 paket krema sertleştirici 2 paket böğürtlenli sos (dr.oetker) Tepesi için pudra şekeri (ben toz fıstık kullandım) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı Şantiler 1 su bardağı soğuk su ile çırpılıp buzdolabında bekletilir.(çok katı olacak) Labne,s.yoğurt,şeker,krema,2 paket sertleştirici iyice çırpılır. Bu karışıma şanti eklenip iyice karıştırılıp çırpılır. Soğuyan pasta 3 pata ayrılır. Böğürtlenli sosun 2 paketide üzerindeki tarife göre hazırlanır. Patın biri düz tabağa koyulup çember içersine alınır. Üzerine böğürtlenli sosun yarısı dökülüp, diğer pat üzerine kapatılır. Patın üzeri 4-5 kaşık krema ile iyice kaplanır. Üzerine kalan sosun yarısı dökülür. Diğer pat(3.)minik yıldız kalıbı ile kesilir. Çıkartılan yıldız şekiller çemberin kenarına dizilir. Üzerine kalan krema dökülüp iyice düzleştirilir. Kremanın üzerine kalan sos dökülüp yayılır. Son olarak diğer pat yerleştirilip dondurucuda en az 3 saat bekletilir. Servis edilirken üzerine pudra şekeri serpiştirilir. Not:dilerseniz bu krema içersine minik minik kesilmiş ananas-mandalina-armut ekleyebilirsiniz.Öylede çok nefis oluyor.. Pastayı keserken iyice soğumuş olduğundan emin olunuz.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.