![]() |
Sulfaki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sulfaki![]() Malzemeler: * 500 gram tavuk eti (göğüs) * 1 tatlı kaşığı mercanköşk * 1 adet soğan * 8 – 16 adet kokteyl domates * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanması: * Tavuk etini 2-3 cm’lik parçalar halinde doğrayın ![]() * Zeytinyağını, limon suyu ve mercanköşkle karıştırın ![]() * Tavuk parçacıklarını 30 dakika kadar bu karışımın içinde bekletin ![]() * Soğanı soyup dilimleyin ![]() ![]() * Şişlere sırayla et, soğan ve domatesleri dizip tuzlayın ![]() * Bir tavada 2 – 3 çorba kaşığı sıvı yağda 7 dakika kadar kızartın ![]() |
![]() |
![]() |
|