ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sulfaki (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=168529)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 02:55 AM

Sulfaki
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
* 500 gram tavuk eti (göğüs)
* 1 tatlı kaşığı mercanköşk
* 1 adet soğan
* 8 – 16 adet kokteyl domates
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanması:
* Tavuk etini 2-3 cm’lik parçalar halinde doğrayın.
* Zeytinyağını, limon suyu ve mercanköşkle karıştırın.
* Tavuk parçacıklarını 30 dakika kadar bu karışımın içinde bekletin.
* Soğanı soyup dilimleyin. Domatesleri yıkayın.
* Şişlere sırayla et, soğan ve domatesleri dizip tuzlayın.
* Bir tavada 2 – 3 çorba kaşığı sıvı yağda 7 dakika kadar kızartın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.