Fındıklı oturtma (saray sarması) Tarifi ve Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı oturtma (saray sarması) Tarifi ve YapılışıMalzemeler: 300 gr Kadar fındık içi (3 paket)3 yumurta 1 şişe gazoz ½ paket yaş maya 1 çay bardağı sıvıyağ( tereyağı ya da margarin de olur) Aldığı kadar un Şerbeti: 4 s bardağı toz şeker4 s bardağı su½ limon suyu Yapılışı: Önce şeker ve suyu kaynatın 10 dakika sonra limon suyunu dökün Böylece şerbet hazırlanmış olur Sonra, mayayı gazozla eritin, yumurtaları ve unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Hamuru 3 eşit parçaya ayırın 1 hamuru açabildiğiniz kadar açın Sıvıyağ ile iyice yağlayın Çekilmiş fındığı 3’ e bölün Bir parçasını açılmış yufkanın üzerine iyice yayın Kenarından başlayarak 1 parmak kalınlığında rulo olarak sarın Bu rulodan 2 cm kadar uzunluğunda parçalar kesin ve dik olarak fırın tepsisine dizin Diğer 2 parçaya da aynı işlemi tekrarlayın Tepsi dolunca ılık bir yerde mayalanmaya bırakın![]() (1 saat kadar) Sonra 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkan hamurların üzerine daha önce hazırladığınız soğuk( ya da ılık) şerbeti dökün![]() Mutlaka biri sıcak biri soğuk olmalı![]() Afiyet olsun![]()
|
|
|
|