![]() |
Fındıklı oturtma (saray sarması) Tarifi ve Yapılışı
Malzemeler:
300 gr. Kadar fındık içi (3 paket) 3 yumurta 1 şişe gazoz ½ paket yaş maya 1 çay bardağı sıvıyağ( tereyağı ya da margarin de olur) Aldığı kadar un Şerbeti: 4 s.bardağı toz şeker 4 s.bardağı su ½ limon suyu Yapılışı: Önce şeker ve suyu kaynatın 10 dakika sonra limon suyunu dökün. Böylece şerbet hazırlanmış olur. Sonra, mayayı gazozla eritin, yumurtaları ve unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. 1. hamuru açabildiğiniz kadar açın. Sıvıyağ ile iyice yağlayın. Çekilmiş fındığı 3’ e bölün. Bir parçasını açılmış yufkanın üzerine iyice yayın. Kenarından başlayarak 1 parmak kalınlığında rulo olarak sarın. Bu rulodan 2 cm.kadar uzunluğunda parçalar kesin ve dik olarak fırın tepsisine dizin. Diğer 2 parçaya da aynı işlemi tekrarlayın.Tepsi dolunca ılık bir yerde mayalanmaya bırakın..(1 saat kadar) Sonra 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan hamurların üzerine daha önce hazırladığınız soğuk( ya da ılık) şerbeti dökün..Mutlaka biri sıcak biri soğuk olmalı..Afiyet olsun.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.