Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kesme, lokma

Kesme Lokma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kesme Lokma



Kesme Lokma
Kesme Lokma Tarifi - Kesme Lokma Yapılışı - Kesme Lokma Nasıl Yapılır - Kesme Lokma Malzemeleri



2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Kızartma yağı
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yumurta ve yoğurt karıştırılır Üzerine karbonat tuz ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur Hamur 15 dakika dinlendirilir Bu arada şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır Hamur unlu zeminde yarım santim kalınlığında açılır Çay bardağı ağzıyla yuvarlak kesilir Sıcak yağda pembe renkte kızartılır Hemen soğuk şerbete atılır Yarım saat sonra şerbetten alınır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.